Mada je kompanija Chevrolet osnovana početkom 20 - og veka, tačnije 03. novembra 1911. godine, već sedam godina nakon toga ona će zvanično postati sastavni deo firme Dženeral Motors.

Lui Ševrole (Louis Chevrolet) je zvanično osnovao ovu čuvenu kompaniju koja se bavi proizvodnjom automobila, a on je bio državljanin Švajvarske, koji se bavi o automobilizmu i koji je tačno 1900. godine prešao da živi na teritoriju Severne Amerike.
Image title

Naročito je zanimljivo reći i to da su automobili marke Chevrolet odlično prodavani na tržištu cele Amerike i to prvenstveno 50 - tih i 60 - tih godina prošloga veka. Kako nam pokazuju sve dostupne informacije, u tom periodu su stanovnici Amerike toliko kupovali modele automobila koje je ova kompanija proizvodila da je, praktično govoreći svaki treći Amerikanac vozio taj auto.

Najpoznatiji modeli svakako su Chevrolet Korveta, a on je bio lansiran 1953. godine ali i model Kamaro, koji se kao jedan od najboljih sportskih modela proizvodio u razdoblju od 1967. godine, pa sve do do samog početka 21 - og veka, to jest do  2002. godine.

Prvi model koji je postao poznat svakako je Chevrolet D, a u kome se nalazio V 8 motor od 35 konjskih snaga. Kasnije su brojne izmene unete u ovo „gvozdeno čudo“, kako je pomenuti model automobila često bio nazivan, ali je svakako bio izuzetno dobro prodavan i to upravo zato što se pokazao kao naročito izdržljiv.

Posle toga je izašao još jedan terenac iz kompanije Chevrolet, a njegova oznaka je bila Suburban Carriall.

Polovinom 20 - og veka, ova kompanija se fokusira primarno na ugradnju automatskih menjača u svoje modele, a sve njih je karakterisala i vrlo povoljna cena, pa ni ne čudi zbog čega je čuvena Chevrolet Korveta ostala upamćena ne samo kao poznati model, već i kao naročito pristupačan po ceni. Svakako moramo reći i to da je razlog za uspešnost tog modela automobila vezan za materijale koji su bili korišćeni.

Kada je u pitanju otkup automobila Chevrolet, on se vrši na teritoriji cele naše zemlje, tako da svako ko želi da zameni nešto stariji model ove kompanije novijim, to može da učini, a po vrlo povoljnim uslovima.

Podeli ovu stranicu