Ukoliko ste vlasnik stranog automobila, najbolje što možete učiniti je to da se informišete na vreme o tome koje su vam dalje mogućnosti. Ukoliko ste rešili da ovakav automobil prodate, imajte na umu da je veliki broj firmi i agencija koje ovakve automobile otkupljuje, međutim, to vrši po razlicitim cenama, na različite načine. Ono što je bitno da znate je da od pouzdane firme imate pravo na procenu bez ikakve obaveze. Ukoliko rešite da prodate „stranca“ najpre pogledajte par ponuda, pre nego da donesete odluku, kako biste bili sigurni da je to pravi izbor, da je ponuda realna i objektivna. Većinu poslodavaca možete kontaktirati putem mejla, pri čemu ćete naglasiti godište automobila i priložiti slike. Ista situacija se primenjuje čak ukoliko automobil nije u voznom stanju. Zapravo, nije bitno da li je automobil nov, korišćen, oštećen ili sa lizinga, vrši se otkup auta sa stranim tablicama, a sama firma ili agencija bi trebalo da obavlja za vas sve poslove oko prenosa vlasništva, apsolutno volonterski i u najkraćem roku. Takođe, prilikom ovakvih prenosa, uverite se da se sve akcije obavljaju u zakonskim okvirima, i da ta firma obavlja sve zakonske procese. U svim ovim transakcijama se keš uplaćuje momentalno.


Image title            Ovakav potez će vam uštedeti mnogo vremena, jer imate firmu koja će umesto vas obaviti veliki deo posla, uštedeti vam vreme i time vas poštedeti postavljanja oglasa po specijalizovanim sajtovima, ili pak tumaranja po auto pijacama.

            Trebalo bi da znate da pojedine firme i agencije vrše otkup vozila koja nisu u voznom stanju, pa se tako otkup može vršiti na kilo, za reciklažu ili za otpad.

            Nemojte mnogo razmišljati šta ćete da radite. Kontaktirajte profesionalce i saznajte koliko možete da zaradite. Nemojte da dozvolite da vam automobil skuplja prašinu ili da zauzima garažu, parking ili leži u dvorištu i rđa. Unovčite taj auto i zaradite.