Došao je trenutak koji ste tako dugo čekali i konačno ste u mogućnosti da kupite automobil o kome sanjate već godinama! Završeno je sa štednjom i možete da odlučite koji automobil ćete u budućnost voziti! A to je definitivno jedan od najboljih osećaja, jer ćete uskoro ispuniti svoju, ali i želju članova vaše porodice!

No, nažalost, kao i mnogi naši sugrađani, u situaciji smo da biramo između različitih modela polovnih automobila. Ali i to ima nekih čari, samo sve treba gledati sa vedrije strane i odabrati pravu firmu koja se bavi prodajom automobila.

Da biste zaista i mogli da uživate, kako u samom procesu kupovine automobila, tako i u njegovom kasnijem korišćenju morate biti naročito obazrivi, a u smislu da je neophodno da obratite pažnju na nekoliko detalja.

Image title


Kao najveći grad u čitavoj zemlji, Beograd sasvim očekivano ima i najveće tržište automobila u Srbiji. Sasmim tim se javlja i mnogo veća mogućnost da kupci budu prevareni od strane onih prodavaca koji žele na brzinu da se obogate na tuđoj muci. Upravo iz tog razloga prvi korak u procesu kupovine polovnhh automobila u Beogradu podrazumeva da odaberete pravu agenciju koja se bavi otkupom i prodajom automobila. Kada kažemo pravu, pod tim mislimo da je neophodno da dođete do njenih poslovnih podataka te da ih proverite na sajtu Agencije za privredne registre, kao i da pokušate da ih zamolite da vam daju referenc listu, kako biste bili u toku sa njihovim poslovanjem. Mada, mora se priznati da se odgovorna agenicja za otkup i prodaju vozila lako može prepoznati

Kada odaberete, preostaje vam da odete na njihov plac i tamo odaberete model automobila koji vam odgovara, kako po oceni, tako i po karakteristikama, te da se sa njihovim predstavnikom dogovorite oko svih detalja.

Ukoliko je u pitanju firma koja je kvalitetna u profesionalnom smislu, dobićete svu potrebnu dokumentaciju vozila koje ste odabrali, ali i mogućnost da dovedete svog majstora da pogleda automobil koji želite da kupite. Takođe, postoje i one firme koje se bave otkupom, odnosno prodajom automobila u Beogradu koje će vam ponuditi i da provozate automobil.

Sve ovo itekako ima pozitivan efekat na vas, kao kupca, što posredno utiče i na poboljšanje poslovnog ugleda te firme, koja će na taj način gotovo sigurno steći još jednog klijenta.

Kada dođe trenutak da potpišete ugovor, takođe se savetuje opreznost, čak i ako ste stekli sasvim dovoljno poverenja u tu kompaniju. Bez želje da budemo opterećeni, samo napominjemo da nažalost postoje firme koje zloupotrebe poverenje potencijalnih klijenata, pa često u ugovor ne unesu ni deseti deo onoga što su se sa njima dogovorili usmeno. Naravno, kao i u svakom poslu, tako i u ovom postoje pravi profesionalci koji do tančina u ugovoru navode sve ono o čemu su razgovarali sa svojim klijentima, te oko čega su postigli dogovor. Upravo iz tog razloga i jeste preporuka da pažljivo čitate ponuđen ugovor, pre nego što ga potpišete.

Ukoliko se budete pridržavali navedenih smernica, gotovo u potpunosti smo sigurni da ćete kupiti upravo onaj automobil koji želite i to po najpovoljnijo ceni, te da ćete sasvim sigurno još dugo uživati u vožnji!

Podeli ovu stranicu